Genietenissen

Een kus door de brievenbus | Bijzonderdag

Ik moet eerlijk toegeven:
Als freelance copywriter zakt de moed me soms een beetje in de schoenen.
Het coronavirus heeft zóveel impact: wég zijn al mijn opdrachten.
Dus, is het extra belangrijk om ook op de leuke dingen te focussen.
Ik noem ze genietenissen 🙂

Allereerst: jemig.
Dit zag niemand toch aankomen?!
Zo’n wereldwijde crisis.
In eerste instantie op het gebied van gezondheid.
Ik heb nog nooit van dichtbij een griepgolf gevolgd.
Zoveel zieken, zelfs veel doden.
En al die nummers die nu dagelijks als NOS-melding op mijn telefoon binnen komen.
Zijn allemaal iemands vader, moeder, opa, oma, oom, tante…

En economisch heeft het ook zoveel impact:
Opdrachten die worden stilgelegd, contracten die niet verlengd worden, bedrijven die omvallen.
Heftig vind ik het.
In mijn geval betekent het dat alle opdrachten stil liggen, tot nader order.
En wanneer ‘nader’ is weet niemand. 

Dus.
Om te voorkomen dat ik ‘in mijn schoenen’ blijf zoeken naar moed.
Zoek ik het in andere dingen.
Ik heb er eerder al kort iets over gezegd: genietenissen!
Dit zijn gebeurtenissen waar je van geniet.
Kleine geluksmomentjes.
Waar je weer energie van krijgt.
En goede moed!

Ik moet zeggen dat het mooie weer hier enorm bij helpt. 
Het is zó lekker om weer zonder jas naar buiten te kunnen.
De zon op je gezicht.
Lekker opwarmen.
Heerlijk.

Dit zijn vijf van mijn genietenissen van afgelopen week:

1. Kapster spelen
Mégaspannend vond ik het: het haar van mijn vriend knippen. Nog nooit gedaan dus direct een mooie relatietest ;). Én ik ging dus ook voor het eerst met een tondeuse aan de slag, wat natuurlijk een enorme ravage kan aanrichten. Ik schrok echt even toen de eerste pluk haar op de grond viel: er was geen weg meer terug. En jeetje, was dat niet wat veel haar? Máár: het is supergoed gelukt. En ik vond het nog leuk om te doen ook! #coronahaircut

2. Bonustaartje
Die tondeuse, die heb ik geleend van mijn schoonzus. Op afstand uiteraard. En toen ik ‘m weer terugbracht en mijn vriend het eindresultaat kwam showen stond er een verrassing voor ons klaar: een zelfgemaakte monchoutaart, mét bastognebodem én een bonusvlaggetje voor de leuk. Me likes!
#bonustaart

3. Lammetjes en eendjes
Het is lente. En dat is te merken! Aan het weer – zó fijn om weer lekker in de zon te kunnen zitten. En aan de geboortegolf van kleine wezentjes: springende lammetjes, zoemende lieveheersbeestjes en waggelende gele eendjes. Zoveel cuteness in de buurt!
#lentelammetjes

4. Triominos-marathons
Ik hou eigenlijk niet echt van spelletjes. Het duurt me vaak gewoon te lang. Maar een paar zijn door de keuring gekomen: Uno – wat met z’n tweeën niet zo leuk is dus dat komt na de crisis weer. Scrabble – ik ben verrassend genoeg gek op woorden ;). En Triominos – de uitgebreidere domino- of makkelijke Rummikub-variant. Nu al mijn sociale contacten zijn teruggebracht tot 1 persoon: mijn vriend Pieter, hebben we al menig Triominos-match gedaan. Omdat ik drie keer dik had gewonnen vond ik dat ik een ijzersterke strategie had. Maar toen ik daarna vier keer nog dikker had verloren blijkt het gewoon een kansspel te zijn. Maar nog steeds leuk ;).
#bezigheidstherapie

5. Een kus in de brievenbus
Mijn moeder kan supergoed haken. En toen ik laatst in de brievenbus keek lag daar ineens een verrassing: een gehaakte kus! “Omdat het nu even niet in het echt kan, een kus in de brievenbus”. Daar smelt een mens toch van!
#lief

Genieten is…
de kleine dingen die het doen 
#genietenissen

En nu ben ik benieuwd naar jou!
Wat zijn jouw vijf genietenissen van afgelopen week?
Laat het me weten!
Ik beloof je:
Genietenissen zijn besmettelijk.
Al is dat nu misschien niet het juiste woord. 
Je snapt wat ik bedoel 😉


De foto? Die spreekt dit keer voor zich. Thanks mam!!