“Fuck it, ik doe het gewoon”

Thijs Mansier - Startistic Entertainment - Bijzonderdag

Hij werkte al jaren als vrijwilliger bij evenementen en waagde vorige maand de sprong om fulltime voor zijn eigen bedrijf te gaan. Thijs Mansier, eigenaar van boekingskantoor Startistic Entertainment en leadzanger bij coverband Waterproof Shampoo, vertelt over gewoon beginnen en het avontuur aangaan:

‘Eerst doen, dan nadenken’ of ‘Eerst nadenken, dan doen’?

Thijs: “Hmmm dat is een lastige. Eigenlijk wil ik een derde optie toevoegen. Je moet eerst de beslissing maken dat je ervoor wilt gaan. Daarna moet je goed nadenken hoe je het aanpakt en dan is de laatste stap dat je gewoon moet beginnen.”

Twee jaar geleden nam je de beslissing om Startistic Entertainment op te richten. Waarom toen?

“Ik kom uit de uniformwereld: ik startte als militair, ging toen bij de politie en stroomde door naar de ambulance. Maar de laatste jaren kon ik me echt niet meer meten met de sector. Dus dan ga je nadenken: Wat wil ik? Wat kan ik? En dan kom je er achter dat je op papier eigenlijk niet zoveel anders kan. Dus moest ik kiezen: studeren of voor mezelf beginnen. Ondernemen was voor mij de uitkomst: Je kan álles worden wat je wilt.”

Jouw droom is om artiesten een podium te bieden en evenementen te organiseren. Waar komt dit vandaan?

“Mijn hele leven staat in het teken van muziek. Ik heb altijd in bandjes gezeten en ben van jongs af aan al betrokken bij evenementen als vrijwilliger. Met Waterproof Shampoo heb ik als band zijnde een aantal boekers meegemaakt die veel beloofden en weinig nakwamen. Tot we bij een boeker kwamen die liet zien hoe het óók kon: persoonlijk contact en investeren in de groei van een act. Dit inspireerde me om zelf ook artiesten te gaan begeleiden en bij te kunnen dragen aan hun succes.”

Je hebt eerst twee jaar lang je werk, band én de start van je eigen bedrijf gecombineerd. Hoe hield je het vol?

“Eigenlijk hield ik het niet vol. Afgelopen najaar zat ik er echt doorheen. Ik deed ontzettend veel shows met mijn band. Draaide 20 onregelmatige uren per week op de ambulance en Startistic begon een vlucht te nemen. Gaaf, maar ik was alleen nog aan het wegwerken in plaats van vooruit werken. En je sociale leven ligt compleet op z’n gat met zo’n schema.”

Wat was de trigger om voor de volle 100% voor Startistic te gaan?

“Op oudejaarsavond 2017 proostte ik al dat 2018 het jaar zou worden dat ik mijn baan op ging zeggen. Maar ik kan soms een beetje een schijtbak zijn dus wilde ik eerst zekerheid voor mezelf creëren. In oktober, na de derde opeenvolgende nachtdienst, voelde ik dat ik zo niet langer door kon gaan. Op basis van de goede resultaten van Startistic en gesteund door mijn vrienden en vriendin dacht ik: ‘Fuck it, ik doe het gewoon’. Ik appte mijn vriendin dat ik wat later zou zijn en heb aan het eind van mijn dienst mijn baan opgezegd.”

Gaaf! Hoe staat het nu met de energie?

“Ik word intens blij van wat ik doe en krijg enorm veel energie als een opdracht na een aantal keer contact eindelijk valt. Ik vind het belangrijk om dit soort successen te vieren: met de act(s), partners, de opdrachtgever of vrienden. Toen ik me inschreef bij de KvK ben ik uit eten geweest, als een opdracht valt high five ik nu nog met mezelf. Mijn 2-jarig bestaan in december ben ik eigenlijk helemaal vergeten…”

Oei. Tijd voor een feestje 😉 
Je bent nu 2 jaar bezig en een begrip in Bodegraven. Hoe nu verder?

“Ik wil het grootste boekingskantoor worden van Nederland. Op dit moment verzorg ik zowel evenementen als boekingen van artiesten. Ik weet nog niet wat de verdeling hierin gaat worden: het vult elkaar aan en ik ben ook graag in het veld. Wat voor mij voorop staat is om de bij mij aangesloten acts tevreden te houden en ook tijdens groei persoonlijk contact te blijven houden.”

Nog genoeg avontuur op de planning dus. Heel veel succes met het najagen van je dromen en supertof dat je gewoon bent begonnen!


De setting? Zondag 13 januari. Samen met mijn gitarist spreken we bij Thijs op kantoor af om de plannen voor 2019 door te nemen – als duo zijn we onder de naam BETER music onderdeel van Team Startistic. Aan de muur van de zolderverdieping in Bodegraven hangen succesverhalen uit de krant, posters en flyers van evenementen en optredens en een indrukwekkende collage van optredens met Waterproof Shampoo. In de hoek staat een drumstel en als we binnenkomen draait er een nieuwe medley die hij moet leren voor zijn show met Waterproof Shampoo. Deze ondernemer leeft voor muziek!

De website van Startistic Entertainment? Die vind je hier!